انجام فرآیند آمپوتاسیون
برخی بیماری ها ممکن است با استفاده از روش های مختلف و دارو درمانی و یا گاها پرتو درمانی و شیمی درمانی بهبود پیدا نکنند و نتیجه مطلوب برای افراد حاصل نگردد، در چنین شرایطی بیماری های مختلف ممکن است خطر مرگ را برای افراد همراه داشته باشند که در چنین وضعیتی ممکن است پزشکان و متخصص تشخیص دهند که بیمار تنها با انجام فرآیند آمپوتاسیون بهبود پیدا می کند.
گاهی اوقات فرد بیمار مجبور است که چنین درمان سختی را پذیرا باشد. به طور کلی آمپوتاسیون مربوط به قطع عضو می باشد که ممکن است به دلایل مختلف برای افراد به وجود آید.

گاه ممکن است نقص در اندام های حیاتی بدن از زمان جنینی بروز پیدا کند و یا در بزرگسالی با وجود عارضه ها و اتفاقات مختلف برای فرد به وجود آیند.
همچنین بیماری های مختلفی مانند دیابت، کم خونی و نارسایی شریان های اصلی بدن و زخم هایی که منجر به کبودی و گندیدگی بخشی از اندام ها شوند و همچنین تومورهای بدخیم و یا سرما زدگی همگی عوامل و دلایل اصلی برای انجام عمل های جراحی آمپوتاسیون هستند.
متخصصان فرآیند آمپوتاسیون را یکی از مهم ترین عمل های جراحی می دانند که باید با روش های کاملا نوین و با دقت فراوان انجام شود.
توجه داشته باشید که اگر شخصی بر اثر قرار گرفتن در زیر اجسام سنگین و یا بر اثر مواجهه با اشیای تیزی مانند چاقو و گاز گرفتگی حیوانات و حتی برخورد گلوله دچار تروما یعنی له شدگی اندام ها شود، باید هرچه سریع تر اندام آسیب دیده را از دیگر قسمت ها جدا کنند، زیرا در برخی شرایط برخی اندام هایی که تحت حوادث مختلف قرار می گیرند قابل درمان نخواهند بود و ممکن است جان فرد را به خطر بیندازند.
فرآیند آمپوتاسیون برای اعضای تحتانی و نواحی فوقانی و یا قطع جزئی اندام ها انجام می پذیرد. باید بدانید که فرایند آمپوتاسیون یکی از سخت ترین روش های درمانی برای افراد خواهد بود که البته می تواند جان آنها را نجات دهد.
دلیل انجام عمل های آمپوتاسیون

لازم است بدانید که فرایند آمپوتاسیون زمانی انجام میشود که دیگر پزشکان نتوانند اندام های حیاتی بدن بیمار را حفظ کنند.
اما باید بدانید که معمولاً قطع عضو در اندام های تحتانی ممکن است از ناحیه لگن، زانو و زیر زانو انجام شود، البته این فرآیند از مچ، تمامی انگشتان و یا بخشی از انگشتان نیز انجام می پذیرد.
نحوه انجام عمل آمپوتاسیون بستگی به شرایط جسمانی افراد خواهد داشت و گاها برای قطع عضو برای اندام های بالایی نیز انجام می پذیرد. ممکن است پزشک در صورت لزوم برای انجام آمپوتاسیون از ناحیه مچ دست، آرنج و یا بازو اقدام نماید.
در هر صورت باید بدانید که آمپوتاسیون مرحله آخر درمان بسیاری از مشکلات خواهد بود. زمانی که پزشکان پس از تلاش های پیوسته و مکرر نتوانند عضو آسیب دیده را احیا کنند، مجبور میشوند که برای حفظ سلامت شخص و زنده ماندن، عضو آسیب دیده را به طور کامل از بدن جدا نمایند.
فرایند آمپوتاسیون تحت شرایط خاصی انجام میشود و پیش از عمل و بعد از عمل شخص باید مراقبت های اصولی را طبق گفته پزشک انجام دهد.
مراقبت های بعد از عمل آمپوتاسیون

یکی از سخت ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی که ممکن است برای برخی از افراد انجام شود، عمل های آمپوتاسیون می باشد.
باید بدانید که قطع عضو نیاز به مراقبت های قبل و بعد عمل بسیار زیادی دارد و پزشکان و متخصصان پیش از انجام عمل چند روز بیمار را در مرکز درمانی بستری کرده و ازمایشات لازم را انجام خواهند داد.
پس از انجام عمل، متخصصان توصیه می کنند که افراد باید مراقبت های بسیار زیادی را از محل زخم خود داشته باشند تا از آسیب های احتمالی جلوگیری کرده و به راحتی بهبود یابند و نتیجه عمل مثبت شود.
اگر آمپوتاسیون در اندام های تحتانی باشد، فرد می تواند پس از بهبود کامل به حرکت ادامه داده و فعالیت های روزانه خود را انجام دهد، اما متخصصان با توجه به وضعیت جسمانی فرد توصیه می کنند که از وسایل کمکی برای حرکت استفاده نمایید و در صورت امکان استفاده از کفش، باید کفش های راحت و کاملاً طبی را انتخاب و خریداری نمایند.
اما اگر آمپوتاسیون در اندام های فوقانی اتفاق بیفتد، پزشک معالج توصیه می کند که فرد به مرور زمان و پس از بازگشت روحیه، فعالیت های شخصی خود را به تنهایی انجام دهد و خود را وابسته به دیگران نکند.
البته قطع عضو به گونه ای انجام میشود که فرد بتواند حداقل میزان اندام های حیاتی خود را از دست بدهد و بتواند پس از انجام آمپوتاسیون به زندگی عادی بازگردد.
همچنین مراقبت از زخم ها برای پیشگیری از بروز عفونت از مهمترین نکات پس از انجام آمپوتاسیون به شمار می آید که پزشکان و متخصصان تا بهبود کامل شما را در مراکز درمانی نگهداری کرده و مراقبت های لازم را برای بازگشت سلامت شما انجام خواهند داد.
———————————————————–
راه های ارتباطی با مرکز درمان زخم
پیج اینستاگرام مرکز درمان زخم
کانال آپارات مرکز درمان زخم
کانال نماشا مرکز درمان زخم
———————————————————–
شاید این مطالب برایتان جذاب باشد:
منبع: آمپوتاسیون چیست؟