درمانگر زخم
چند روش مناسب برای درمان انواع زخم در منزل
انواع زخم و نحوه درمان آنها
انواع زخم و نحوه درمان آنها

روش های مناسب برای درمان انواع زخم در منزل

به طور کلی آسیب های پوستی و انواع زخم در نواحی مختلف بدن امری اجتناب‌ نا پذیر بوده و می‌ تواند برای همه افراد اتفاق بیفتد. با توجه به میزان جراحت به وجود آمده در نواحی مختلف بدن شما می‌ توانید اقدامات لازم را برای بهبود آنها انجام دهید.

اگر زخم شما عمقی و یا خطرناک نیست می توانید در منزل با روش های بسیار ساده از خونریزی جلوگیری کرده و روش‌ های مناسب را برای پانسمان زخم خود انجام دهید.

شما می توانید با یک ضد عفونی کردن ساده و استفاده از چسب و گاز استریل، زخم های خود را درمان کنید. اما باید بدانید که زخم هایی که کمی عمیق تر و در مناطق حساس تر هستند، اگر برای شما ایجاد درد و خونریزی های شدید نمی کنند، می توانید با پانسمان های کاملاً استریل محل زخم‌ را ببندید و از خونریزی بیش از حد و انتقال آلودگی به درون زخم جلوگیری نمایید.

چند روش مناسب برای درمان انواع زخم در منزل
چند روش مناسب برای درمان انواع زخم در منزل

اما باید بدانید که اگر عمق زخم شما بسیار زیاد است و احساس می کنید که آسیب جدی به تاندون ها و بافت نواحی مختلف بدنتان بر اثر بروز هر نوع زخم و بریدگی ایجاد شده است، باید سریعاً به مراکز درمانی مراجعه نمایید تا در صورت لزوم بخیه و روش های مختلف برای درمان زخم، انجام شود. در هر صورت زمانی که زخمی بر روی پوست شما ایجاد میشود، باید طبق روش های اصولی از زخم خود مراقبت کنید تا از مشکلاتی مانند انواع عفونت در امان باشید.

اگر با استفاده از ابزار های تیز و برنده زخم هایی در نواحی مختلف پوست شما ایجاد شد، می ‌توانید با ترکیب عسل و نمک، و یا عسل روغن زیتون ناحیه مورد نظر را ضدعفونی کنید و با یک پانسمان کاملا استریل محل زخم را ببندید.

همچنین باید بدانید که  حتی سیر تازه و آلوئه ورا هم می توانند به درمان زخم های سطحی کمک شایانی نمایند.

بکار گیری هر کدام از ترکیبات ذکر شده می‌ تواند روند درمان زخم ها را سرعت ببخشد و البته جای زخم ها باقی نخواهد ماند و با سرعت بسیار بالایی اثر آنها از بین می‌ رود.

بسیاری از افراد ترجیح می‌ دهند تا در صورت بروز مشکلات جسمانی به ویژه انواع زخم ها، از روش‌ های سنتی برای درمان استفاده کنند، زیرا می‌ تواند با کمترین هزینه و کمترین عارضه سلامت ناحیه مورد نظر را بازگردانند.

باید بدانید که اولین قدم برای درمان انواع زخم بر روی سطح پوست جلوگیری از عفونت زخم می باشد.

در قدم اول شما باید هرچه سریع تر از موادی که ضد باکتری و ضد عفونی کننده هستند و البته با پوست بدن سازگاری دارند استفاده نمایید، بهتر است که اطراف زخم را ابتدا با بتادین کامل ضدعفونی کرده و یا می توانید به جای آن از عسل طبیعی استفاده نمایید.

توجه داشته باشید که همه موارد ذکر شده نباید مستقیما بر روی زخم قرار بگیرند، این مواد را می‌ توانید در اطراف زخم قرار داده و با یک پانسمان کاملا بهداشتی محل برش را ببندید.

البته باید بدانید که چنین شرایطی نباید برای چند روز باقی بماند و باید هر چند ساعت یکبار پانسمان را باز کرده تا کمی هوا به زخم شما برسد و در صورت لزوم مواد مورد نیازی که باعث بهبود زخم میشوند را تمدید نمایید، سپس با پانسمان جدید و کاملاً استریل ناحیه مورد نظر را مجدداً ببندید.

اطلاعاتی در مورد انواع زخم و نحوه درمان آنها

برای درمان چه نوع زخمی باید به پزشک مراجعه کرد؟
برای درمان چه نوع زخمی باید به پزشک مراجعه کرد؟

گاهی اوقات ممکن است پوست شما در مواجهه با آسیب‌ های مختلف دچار ساییدگی شود.

ساییدگی معمولاً بر اثر تماس مستقیم با اشیای زبر اتفاق می‌ افتد، و معمولاً افراد هنگام زمین خوردن بر روی سطوح خشکی مانند آسفالت این نوع زخم را تجربه خواهند کرد.

اگر زخمی به صورت ساییدگی ایجاد شود، فرد خونریزی زیاد را تجربه نخواهد کرد و فقط بخش خارجی پوست از بین می‌ رود و فرد سوزش های بسیار زیادی را تجربه خواهد کرد. در چنین شرایطی شما می توانید با مواد ضد عفونی کننده و انواع سرم، ناحیه زخم را مورد شستشو قرار دهید و در صورت نیاز لایه نازکی از پانسمان را بر روی آنها قرار دهید.

بهتر است زخم‌ هایی که خونریزی ندارند را برای ساعتی در معرض مستقیم هوا قرار دهید و همچنین پانسمان آنها را در فواصل زمانی مشخص تعویض نمایید تا از بروز عفونت جلوگیری کنید.

زمانی که زخم ها بهبود پیدا کردند و دیگر احساس سوزش و احتمال بروز عفونت برای زخم فراهم نبود، شما می توانید از کرم های ترمیم کننده پوست استفاده نمایید، که در طی مدت زمان بسیار کوتاهی پوست را به حالت اولیه باز می گردانند.

اما اگر در مواجهه با اجسام نوک تیز مانند چاقو و ابزار های صنعتی دچار پارگی در نواحی مختلف پوست خود شدید، قطعا خونریزی های بسیار شدید و ادامه‌ دار را تجربه خواهید کرد، در چنین شرایطی ممکن است به تنهایی نتوانید جلوی خونریزی را بگیرید و بهتر است به مرکز درمانی مراجعه نمایید.

اما اگر به مرکز درمانی دسترسی نداشتید بهتر است که دو سر زخم را به یکدیگر چسبانده و با یک فشار نسبتاً ملایم از شدت گرفتن خونریزی جلوگیری کنید،همین کار باعث میشود که گلبول های سفید فعالیت خود را به درستی انجام داده و طی مدت زمان بسیار کوتاهی به محل زخم خواهند رسید و می‌ توانند از بروز خونریزی شدید جلوگیری نمایند.

در چنین شرایطی بهتر است که ابتدا محل زخم را با بتادین و یا سرم شستشو دهید و همه آلودگی ها را از بین ببرید، سپس می توانید با یک پانسمان نسبتاً محکم محل زخم را ببندید، البته به گونه‌ ای که خون در عضو مربوطه به راحتی جریان داشته باشد، اما اگر خونریزی ادامه دار شد خود را به مراکز درمانی برسانند، و پس دریافت خدمات لازم برای مهار خونریزی می توانید با مراقبت های چند روزه و به دور از آلودگی‌ ها زخم های ایجاد شده را درمان نمایید.

نوعی زخم وجود دارد که می‌ تواند بر اثر تماس مستقیمی پوست با اجسام تیز به وجود آید.

اجسام تیز مانند سوزن، میخ و یا هر نوع وسیله ای که می‌ تواند سوراخ های مختلف را در پوست افراد ایجاد کنند، می‌ توانند باعث خونریزی در نواحی مختلف شوند. سوراخ های بسیار کوچک و باریک ایجاد شده در پوست، خونریزی بسیار جزئی خواهند داشت،

اما اگر سوراخ شدن بر اثر اصابت گلوله به نواحی مختلف بدن باشد قطعاً باید درمان های پیشرفته تر را انجام دهید.

اما اگر بریدگی در حد سوراخ شدن با اشیای تیز کوچک باشد، شما می توانید هر چه سریع تر از خونریزی جلوگیری کرده و با یک پانسمان ساده و یا استفاده از انواع چسب زخم محل آسیب دیده را پانسمان کنید.

برای درمان چه نوع زخمی باید به پزشک مراجعه کرد؟

چند روش مناسب برای درمان انواع زخم در منزل
چند روش مناسب برای درمان انواع زخم در منزل

افراد می توانند زخم های سطحی که بر نواحی مختلف پوست ممکن است ایجاد شود را با درمان های خانگی و با یک پانسمان ساده و یا به کارگیری موادی مانند عسل، زردچوبه، روغن زیتون، روغن نارگیل و سیر درمان نمایید.

اما باید بدانید زمانی که عمق زخم شما بیشتر از دو سانتی متر میشود، ممکن است خونریزی های بسیار زیادی را تجربه کنید که بهتر است هر چه سریع تر به مراکز درمانی و کارشناش زخم با تجربه نظیر آقای امین موسوی مراجعه نمایید.

اما اگر در منزل اقدام به پانسمان زخم خود نموده و خونریزی با فشار بسیار زیاد اتفاق می‌ افتد و نمی ‌توانید مانع از بند آمدن خونریزی شوید، باید به درمانگاه مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که اگر جراحات ایجاد شده بر اثر اتفاقات مختلف مانند انواع تصادف و یا جراحت با دستگاه ها و ابزار های بسیار تیز اتفاق افتاد و روند خونریزی بیش از ۲۰ دقیقه ادامه دار شود، دیگر نمی توانید از درمان های خانگی استفاده کنید مگر آنکه زخم شما بسیار سطحی باشد.

درمان انوع زخم در منزل
درمان انوع زخم در منزل

اگر جراحت و زخم های عمیق بر روی پوست خود مشاهده می‌ کنید، بهتر است به مراکز درمانی مراجعه نمایید؛ زیرا نمی توانید در منزل آنها را درمان کنید.

گاز گرفتگی توسط حیوان های مختلف می تواند کمی خطرناک می باشد و البته اگر زخم ها سطحی باشند و بتوانید آنها را در منزل درمان کنید، باز هم نیاز به تزریق واکسن های گوناگون خواهید داشت.

از طرف دیگر  اگر زخم در مناطق آلوده ایجاد شود، قطعاً شخص موظف است که واکسن کزاز را تزریق نماید. اگر بتوانید پیش از مراجعه به درمانگاه زخم خود را پانسمان کنید و آن را به درستی شستشو دهید، قطعا به سلامت خود کمک فراوانی خواهید کرد.

البته باید بدانید از زمانی که زخم ها بر روی پوست شما ایجاد میشوند، تا زمانی که شما به مراکز درمانی نزد کارشناس زخم برسید.

قطعاً در این فاصله با زخم خود درگیر خواهید بود، و داشتن اطلاعات کامل و انجام مراقبت‌ های اصولی می‌ تواند روند درمان را سرعت بخشیده و از آسیب‌ های دیگر جلوگیری نماید.

پس بهتر است به محض بروز انواع زخم در نواحی مختلف بدن ابتدا اقدامات لازم و اصولی را در منزل انجام دهید سپس به مرکز درمان زخم مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که اقدامات باید کاملاً اصولی و منطقی انجام شوند و طبق آموزش ها و گفته های پزشکان باشد. بهتر است درمان های خود سرانه و نامعقول را برای درمان زخم های عمیق و خطرناک انجام ندهید.

———————————————————–

راه های ارتباطی با مرکز درمان زخم

پیج اینستاگرام مرکز درمان زخم

کانال آپارات مرکز درمان زخم

کانال نماشا مرکز درمان زخم

———————————————————–

 

شاید این مطالب برایتان جذاب باشد:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس مستقیم