
بسیاری متخصصان و پزشکان علاوه بر دارو درمانی تشخیص می دهند که بیماران باید به واسطه انجام عمل های جراحی عارضه پیش آمده را درمان نمایند.
باید بدانید که گاها برای دسترسی به سایر اندام ها و ارگان های داخلی بدن، متخصصان مجبور میشوند که لایه ای از پوست را مورد برش قرار دهند تا بتوانند با دسترسی راحت تر به عضو آسیب دیده مشکلات پیش آمده را برطرف سازند و درمان زخم جراحی را انجام دهند.
اما روند انجام عمل های جراحی نیمی از قضیه می باشند و یک طرف قضیه مربوط به زخم های ایجاد شده در نواحی مختلف پوست خواهند بود.
معمولا برای انجام عمل های جراحی برش های بسیار عمیقی در نواحی مختلف بدن ایجاد میشود که متخصصان همواره روش های مختلف و کاربردی را به بیماران توضیح می دهند تا فرد بیمار بتواند با مراقبت های درست و اصولی، از جای زخم محافظت نماید.
اگر عفونتی در عضو جراحی شده به وجود آید، می تواند به اندام های مختلف آسیب های جدی وارد کند و قطعاً در نتیجه عمل تاثیر مستقیمی خواهد داشت.
در هر صورت هر گونه زخمی که بر روی نواحی بدن ایجاد میشوند، باید تحت مراقبت های کاملا اصولی بهبود یابند و تا زمان بهبودی کامل نباید مراقبت های لازم را ترک کنید.
توجه داشته باشید که درمان زخم جراحی، از فرایند های مهم در روند جراحی به شمار می آید و متخصصان به اندازه عضو جراحی شده به سلامت پوست نیز اهمیت می دهند زیرا بروز کوچک ترین میزان عفونت می تواند خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
در مورد عفونت جراحی چه می دانید؟

یکی از مهمترین و شایع ترین عوارضی که ممکن است بعد از انجام عمل های جراحی برای بیمار به وجود آید، عفونت های مختلف نیز می باشند. عفونت ها کاملاً قابل پیشگیری هستند و اگر به موقع درمان شوند، خطری به همراه نخواهند داشت.
اما در صورت عدم رسیدگی به عفونت جراحی، می تواند منجر به مرگ بیمار شود. عفونت بعد از جراحی یکی از مهم ترین و شایع ترین مشکلاتی است که ممکن است افراد با آن مواجه شوند. معمولاً محیط های درمانی و بیمارستان ها محلی برای تجمع انواع میکروب، آلودگی ها و ویروس ها خواهند بود،
به همین دلیل شخصی که مورد جراحی های مختلف قرار می گیرد باید حتماً در فضا و محیطی کاملا استریل نگهداری شود تا زمانی که زخم های آن به طور کامل بهبود یابند. باید بدانید که بروز عفونت در نواحی جراحی باعث ایجاد درد و خونریزی خواهد شد که البته آنتی بیوتیک ها می توانند برای درمان چنین زخم هایی موثر واقع شوند.
اما بهتر است که متخصصان و پزشکان همواره شرایطی برای بروز عفونت فراهم نکنند، تا سلامت بیماران حفظ شود. متخصصان توصیه می کنند که برای درمان زخم جراحی باید از مواد ضد عفونی کننده استفاده کنید و مرتبا پانسمان زخم را تعویض کنید تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
با توجه به زخم های ایجاد شده در نواحی مختلف بدن، مراقبت های متفاوتی برای بهبود آنها لازم است. توجه داشته باشید که طی دو تا سه روز اولیه پس از ایجاد زخم باید به طور دقیق از زخم ایجاد شده بر اثر انواع جراحی محافظت کنید،
تا بتوانید از آبسه و عفونت آن جلوگیری نمایید. توجه داشته باشید که عفونت اگر ایجاد شود، باید روند درمانی جدیدی را برای بهبود آن در پیش بگیرید که می تواند بیمار را با تداخل دارویی مواجه کرده و اثرات منفی را به همراه داشته باشد.
در هر صورت باید توجه کنید که پس از ایجاد زخم، پزشکان روش هایی را به شما توصیه می کنند که با انجام آنها می توان از بروز عفونت جراحی جلوگیری نمود. عفونت جراحی نسبت به دیگر عفونت های ساده خطرناک تر خواهد بود و می تواند خطر مرگ را برای افراد به همراه داشته باشد.
در هر صورت باید برای درمان زخم جراحی مراقبت های لازم را از پزشک متخصص دریافت کرده و به صورت اصولی و طی فواصل زمانی معین شده آنها را انجام دهید.
عفونت جراحی معمولا بعد از انجام درمان های مختلف و جراحی در نواحی سیستم ادراری، جراحی سلولیت ها و دیگر قسمت ها بروز پیدا می کنند، اما باید بدانید که عفونت جراحی برای همه ی انواع جراحی ها ممکن است بروز پیدا کند، اما در برخی مواقع و در برخی نواحی بدن شدت عارضه بیشتر بوده و احتمال بروز آن نیز افزایش پیدا می کند.
علائم بروز عفونت جراحی

اگر پس از اتمام جراحی و انجام بخیه ها، احساس کردید که در محل برش گرمای زیاد وجود دارد، نشان دهنده بروز عفونت است که از علائم مبارزه سلول ها با آلودگی ها می باشد.
توجه داشته باشید که هرگونه تورم و سفت شدن محل برش نشان دهنده بروز عفونت می باشد. معمولاً عفونت با التهاب و قرمزی همراه خواهد بود که می تواند کمی دردناک باشد.
اگر متوجه شدید که در ناحیه زخم جراحی رگه های قرمز در اطراف پوست مشاهده میشود باید بدانید که این عارضه طبیعی نبوده و باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نمایید.
همچنین ترشحات مختلف از محل جراحی، بوی بد و حتی مایعات سبز و یا زردی که از ناحیه زخم خارج میشوند، همگی نشان دهنده عفونت می باشند.
باید بدانید عفونت معمولا با درد بسیار زیادی همراه است و اگر احساس می کنید که ناحیه زخم شما حتی بدون فشار درد دارد، باید بدانید که عفونت در موارد خفیف و یا شدید بروز پیدا کرده است.
چه کسانی بیش از دیگران مستعد عفونت جراحی هستند؟

کلیه پزشکان و متخصصان پس از انجام جراحی های مختلف به افراد توصیه می کنند که با دقت بسیار زیاد از زخم های خود مراقبت کنند، تا بتوانند از آسیب های احتمالی جلوگیری نمایند.
اگر جراحی ها بیش از ۲ ساعت به طول بیانجامد، ممکن است پس از آن عفونت را در نواحی زخم تجربه کنید. البته مشکلات دیگری مانند بیماری سرطان و ضعف سیستم ایمنی بدن و یا دیابت همگی عواملی هستند که روند بهبود زخم ها را کند تر کرده و می توانند باعث بروز عفونت شوند.
همچنین سن بالا، اضافه وزن، مصرف دخانیات و به ویژه سیگار کشیدن همگی می توانند عاملی برای ایجاد زخم های عفونی جراحی باشد.
جراحی های اورژانسی و یا جراحی هایی که مربوط به نواحی شکم هستند همگی در معرض آسیب های بیشتری قرار دارند و عفونت جراحی در این موارد شایع تر می باشد.
شایع ترین علائم عفونت در نواحی شکمی

عفونت در همه نقاط بدن به ویژه نواحی شکمی معمولا همراه با درد می باشد. اگر درد یا ورم در نواحی زخم های خود مشاهده کردید، باید هر چه سریع تر به مراکز درمانی مراجعه نمایید.
همچنین پس از جراحی باز، تب بالای ۳۸ درجه اگر بیش از ۲۴ ساعت ادامه دار باشد، قطعا نشان دهنده بروز عفونت جراحی خواهد بود، به همین دلیل است که متخصصان توصیه می کنند پس از انجام جراحی های مختلف حتما به زخم های ایجاد شده در نواحی مختلف بدن به درستی رسیدگی کنید.
ترشح چرک به رنگ خون، ترشحات زرد رنگ و یا سبز رنگ و یا خروج مایعات بد بو، همگی نشانه قطعی برای بروز عفونت در محل زخم خواهند بود. همچنین اگر عفونت در مجاری ادراری و سیستم گوارشی بروز پیدا کند،
می تواند باعث تکرر ادرار و سوزش بسیار زیاد هنگام تخلیه ادرار گردد. بهتر است که هنگام بروز چنین علائمی به مراکز درمانی مراجعه کرده و در صورت نیاز با توجه به تجویز پزشک از آنتی بیوتیک های خوراکی و تزریقی استفاده نمایید.
توجه داشته باشید که عفونت نباید به هیچ وجه نادیده گرفته شود و نباید مانند یک عارضه ساده و کوچک با آن برخورد شود، زیرا عفونت در دراز مدت می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به ارگان های حیاتی بدن وارد کند.
اگر دچار زخم های جراحی و عفونت زخم شدید حتما با مرکز درمان زخم امین موسوی تماس بگیرین تا بهترین راهنمایی و سریع ترین راه درمان پیش گرفته شود.
———————————————————–
راه های ارتباطی با مرکز درمان زخم
پیج اینستاگرام مرکز درمان زخم
کانال آپارات مرکز درمان زخم
کانال نماشا مرکز درمان زخم
———————————————————–
شاید این مطالب برایتان جذاب باشد: