
واریس نوعی عارضه پوستی می باشد، که معمولاً در ناحیه پا ها بیشتر از دیگر نواحی بدن دیده میشود.
واریس مربوط به اختلال در روند کار سیاهرگ ها می باشد که معمولا با متورم در سطح پوست به صورت رگ های بیرون زده و کاملاً قابل مشاهده بروز پیدا می کند.
توجه داشته باشید که واریس عموماً با خارش در محدوده زخم ها همراه خواهد بود. زخم های ناشی از واریس بیشتر در نواحی ماهیچه ساق پا ایجاد شوند. معمولاً بروز زخم واریس در ناحیه ماهیچه پا با احساس سفتی و یا احساس سنگینی بروز پیدا می کند.
لازم است بدانید که زخم های واریس معمولا به کندی بهبود می یابند و به محض مشاهده علائم اولیه باید به پزشک مراجعه کرده و روند درمان را آغاز کنید، با این کار می توانید از پیش روی زخم های واریس جلوگیری کنید.
اگر واریس در قسمت های مختلف بدن به ویژه پا بروز پیدا کند، به این معنی است که گردش خون در پاها به صورت آهسته انجام میشود و باقی ماندن خون در پا باعث ایجاد تورم بیشتر در سیاهرگ ها خواهد شد.
اگر واریس درمان نشود، ممکن است در طولانی مدت آسیب های جدی تری بروز پیدا کند. در صورت تداوم چنین عارضه ای حتما باید به پزشک مربوطه مراجعه نمایید.
علائم و نشانه های زخم واریس

گاهی ممکن است افراد تورم های شدید را در نواحی مختلف پا مشاهده نمایند. باید بدانید که هر آسیب و عارضه ای اگر به صورت اتفاقی بروز پیدا کند، قطعاً نشانه ای از مشکلات دیگر خواهد بود و باید حتماً آن را جدی گرفته و مرتباً از عارضه پیش آمده مراقبت کنید، تا در صورت عدم بهبود بتوانید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
احساس سنگینی زیاد در ناحیه پاها و یا بخشی از پوست به ویژه بخش هایی که زخم های واریسی مشاهده میشوند، همگی نشان دهنده بروز بیماری می باشند.
خارش پوست، قرمزی و تورم ماهیچه ها و یا تیره شدن رنگ پوست در نواحی مختلف، همگی نشانه هایی هستند که شما به راحتی متوجه بروز واریس خواهید شد.
باید بدانید که زخم های واریس اگر درمان نشوند، می توانند عوارض بسیار جدی و خطرناک را برای افراد به همراه داشته باشند. معمولا کسانی که سن بالاتری دارند ممکن است زخم های واریس را بیشتر از دیگر افراد تجربه نمایند.
البته شیوع واریس در بین زنان بیشتر از آقایان گزارش شده است. یکی از مهمترین دلایل ایجاد زخم واریس، چاقی مفرط و وزن بالا می باشد، زیرا فشار بسیار زیاد باعث التهاب سیاهرگ ها میشود و نهایتاً واریس به صورت جزئی اتفاق می افتد، که اگر درمان نشود قطعاً گسترش یافته و بخش زیادی از ماهیچه را درگیر خواهد کرد. دیگر آسیب ها مانند بیماری های مختلف، انواع شکستگی ها و جراحی های مختلف در ناحیه پا همگی عواملی هستند که می توانند باعث بروز زخم واریس شوند.
باید بدانید که کشیدن سیگار و دیگر دخانیات عواملی هستند که می توانند بر سلامت رگ ها تأثیر گذار بوده و نهایتا بیماری های مختلفی همچون زخم های واریس را به همراه خواهند داشت.
روش های درمان زخم واریس

در صورت بروز هر کدام از نشانه های زخم واریس، بهتر است که به کارشناسان زخم با تجربه مرکز درمان زخم مربوطه مراجعه کرده و مشکلات پیش آمده را با پزشک در میان بگذارید.
اگر برای تشخیص زخم های ایجاد شده بر اثر واریس به پزشکان و مرکز درمانی امین موسوی مراجعه کنید، قطعا پزشکان متخصص روشی مناسبی را برای درمان زخم واریس در پیش می گیرند.
اگر درمان زخم واریس با شیوه های درست و اصولی انجام شود، طی ۳ الی ۴ ماه به طور کامل درمان خواهند شد، به شرط آنکه به موقع و سریعا برای درمان اقدام نمایید. قبل از هر چیزی متخصصان و یا پرستاران اقدام به تمیز کردن و پانسمان زخم واریس می کنند،
باید بدانید که آنها توصیه می کنند که پانسمان خود را باید طی فاصله زمانی معین شده تعویض نمایید، که معمولا به صورت هفتگی انجام میشود. همچنین پزشک برای شما بانداژ های فشاری یا جوراب های مخصوص واریس را تجویز می کند که برای درمان زخم واریس استفاده میشوند.
استفاده از این بانداژ های مخصوص سبب میشود که فشار مناسبی به ناحیه زخم وارد شود و گردش خون در پاها به سمت قلب افزایش می یابد. این امر کاملا تخصصی می باشد و باید توسط پرستار و یا کادر پزشکی انجام شود.
معمولا ممکن است پس از استفاده از بانداژ، ابتدا درد های خفیف و یا شدید را تجربه نمایید که با مسکن ها می توانید درد را برای خود قابل کنترل و قابل تحمل کنید. این بانداژ ها نیز باید مانند پانسمان ها هفته ای یکبار تعویض شوند.
اما نکته ای که باید به آن توجه کنید، این است که نباید خود سرانه از این بانداژ ها استفاده کنید، زیرا ممکن است آسیب های بیشتری را به زخم های واریس و ماهیچه های خود وارد نمایید. توجه داشته باشید که این بانداژ ها روش مناسبی برای درمان زخم واریس به شمار می آیند، اما برای همه افراد مناسب نخواهند بود.
اگر با تجویز پزشک از بانداژ مخصوص زخم واریس استفاده کردید، و با درد شدید در جلوی مچ و در قسمت بالایی پا و یا تورم در انگشتان و آبی شدن آنها مواجه شدید، بهتر است که هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید.
با توجه به تشخیص پزشک ممکن است بانداژ مخصوص واریس برای همه افراد مبتلا به زخم واریس، گزینه ی مناسبی نباشد. در هر صورت کلیه زخم هایی که در نواحی مختلف بدن ایجاد میشوند، باید به طور کامل مورد بررسی قرار بگیرند و روش های درمانی زخم هرچه سریع تر اجرا شوند.
اگر زخم واریس درمان نشود، ممکن است منبعی برای بروز عفونت و آسیب به دیگر اندام های حیاتی بدن باشد، که البته لخته های خون ممکن است که طی مدت زمان طولانی در جریان خون به حرکت در آمده و باعث بروز بیماری های خطرناک از جمله سکته شوند.
در صورت بروز هر کدام از علائم واریس بهتر است اقدامات لازم را برای درمان زخم واریس انجام دهید، و نباید این کار را به صورت خود سرانه و یا از طریق درمان های خانگی پیش ببرید.
پزشکان و متخصصان و کارشناسان زخم می توانند برای درمان زخم واریس با توجه به شدت عارضه پیش آمده بهترین راه حل را برای شما انجام دهند و طی مدت زمان کوتاهی سلامت شما باز می گردد.
اگر مشکل واریس دارید و به دنبال کارشناس و یا شخصی میگردید که راه درمان واریس را داشته باشد با مرکز درمان زخم امین موسی از طریق برگه تماس با ما تماس حاصل فرمایید.
———————————————————–
راه های ارتباطی با مرکز درمان زخم
پیج اینستاگرام مرکز درمان زخم
کانال آپارات مرکز درمان زخم
کانال نماشا مرکز درمان زخم
———————————————————–