
پوست انسان اولین محافظ بدن به شمار می آید، و همواره ممکن است در معرض آسیب های مختلف قرار بگیرد. سوختگی معمولا بر اثر مواجهه با مواد مختلف و یا حرارت اتفاق می افتد که می توان با روش های ساده و یا درمان با لیزر عارضه پیش آمده را برطرف نمود.
راه های مختلفی با توجه به میزان آسیب دیدگی برای درمان سوختگی استفاده میشود. لازم است بدانید که سوختگی درجه بندی میشود و معمولا درصد های بسیار پایین بدون استفاده از دارو ها و یا روش های درمانی خاص به مرور زمان بهبود پیدا می کنند.
اما اگر سوختگی درجه بالایی داشته باشد و باعث آسیب به دیگر نواحی بدن شود، حتماً باید مورد درمان قرار بگیرد و از آلودگی ها دور بماند.
به محض ایجاد سوختگی بر اثر حرارت و در مواجهه با مواد خطرناک، باید به مراکز درمانی مراجعه کرده و با توجه به میزان و درصد سوختگی پزشکان اقدامات لازم را برای شما انجام می دهند.
نوعی سوختگی سطحی وجود دارد که در مواجهه با تابش مستقیم نور خورشید و اشعه فرابنفش برای افراد ایجاد میشود.
لازم است بدانید این سوختگی ها خطرناک نخواهند بود اما باعث ایجاد قرمزی پوست، التهاب و نهایتاً در صورت تکرار چنین وضعیتی لک های دائمی بر نواحی مختلف ایجاد خواهند شد، این نوع سوختگی با نور آفتاب و یا پرتو های فرابنفش اتفاق می افتد که باعث قرمزی التهاب و نهایتاً تیرگی پوست میشود که به مرور زمان قابل درمان بوده و حتی می توانید برای درمان سریع تر از دارو درمانی و کرم های موضعی استفاده نمایید.
نوع دیگر سوختگی که در معمولا در بین افراد بسیار رایج است، سوختگی حرارتی می باشد.
در شرایطی ممکن است پوست افراد با مایعات داغ، آتش و یا بخار آب و بخار دیگر مواد مانند فلزات دچار سوختگی شود، این نوع سوختگی خطرناک خواهد بود و اگر آسیب جدی به بافت سلولی وارد شود، باید هرچه سریع تر به مراکز درمانی مراجعه نمایند.
سوزش بسیار زیاد، درد و از بین رفتن لایه اصلی پوست همگی عواملی هستند که می توانند در صورت عدم رسیدگی خطرات جبران ناپذیری را برای افراد به همراه داشته باشند.
بسیاری از افرادی که با وسایل الکتریکی فعالیت دارند ممکن است گاها با استفاده از جریان برق مورد سوختگی قرار بگیرند. سوختگی ناشی از الکتریسیته ممکن است باعث التهاب و قرمزی شود و در موارد حادتر می تواند باعث بروز زخم گردد.
در چنین وضعیتی فرد آسیب دیده می تواند روش های درمانی مناسب را از پزشکان متخصص جویا شود. باید بدانید که سوختگی تنها بر اثر حرارت و اشعه نخواهد بود و برخی از مواد مانند انواع اسید ها ممکن است آثار سوختگی را در نواحی بدن، از خود به جای بگذارند.
به همین دلیل است که متخصصان توصیه می کنند هنگام کار با انواع مواد شیمیایی، حتما از دستکش و لباس ایمنی استفاده کنید. اما در صورت بروز هر نوع از این سوختگی ها، شما می توانید برای درمان زخم سوختگی به مراکز مربوطه مراجعه کرده و اقدامات لازم را هر چه سریع تر و پیش از بروز عفونت انجام دهید.
ابتدایی ترین روش برای درمان سوختگی

اگر به دلایل مختلف هر ناحیه از بدن شما دچار سوختگی شد، ابتدا بهتر است اقدامات اولیه را انجام دهید و در صورت شدت جراحت ایجاد شده باید به مراکز درمانی مراجعه نمایید.
پس از بروز هر نوع سوختگی بهتر است با آب سرد و یا آب ولرم ناحیه سوخته شده را شستشو دهید و اجازه دهید که رطوبت پوست کاملا خشک شود، سپس می توانید با استفاده از پماد های ضد سوختگی و آنتی بیوتیک از بروز عفونت در محل سوختگی جلوگیری نمایید.
توجه داشته باشید که باید روی زخم ها را با یک گاز استریل ببندید، اما گاز استریل باید نچسب باشد تا هنگام باز کردن آن زخم شما تازه نشود، وجود گاز استریل برای محافظت از بخش آسیب دیده امری الزامی می باشد،
زیرا اگر روی زخم باز بماند محلی برای تجمع آلودگی ها و انواع باکتری و نهایتا بروز عفونت خواهد شد. در نهایت اگر سوزش و قرمزی بخش آسیب دیده از بین نرفت، باید به پزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم برای درمان انواع زخم سریعا انجام دهید.
روش های کاربردی برای درمان سوختگی

پس از بروز سوختگی در نواحی مختلف بدن، زمانی که شخص به مراکز درمانی مراجعه می کند، پزشکان و متخصصان شرایط جسمانی فرد را مورد بررسی قرار داده و با توجه به نوع و درجه سوختگی روند درمانی مناسب را در پیش می گیرند.
پیش از هر کاری پزشکان و متخصصان سن بیمار، درجه و نوع سوختگی را به طور دقیق بررسی می کنند تا بتواند بهترین روش را برای درمان سوختگی در پیش بگیرند. باید بدانید که تحمل درد، محل سوختگی و حتی سابقه پزشکی بیماران نیز از موارد پر اهمیت در روند درمان سوختگی به شمار می آیند.
سوختگی با هر درجه ای که باشد بهبود پیدا می کند اما یکی از مهمترین نکاتی که برای افراد بسیار آزار دهنده است، جای سوختگی می باشد که با وجود دستگاه ها و پیشرفت علم پزشکی و با روش های کم هزینه و البته کاربردی، می توان برای درمان و از بین بردن جای سوختگی اقدام کرد.
افراد آسیب دیده می توانند با مشورت پزشک و با توجه به شرایط جسمانی خود بهترین روش را برای درمان سوختگی و آسیب های باقی مانده از آن انتخاب نمایند. روش های مختلفی برای درمان سوختگی وجود دارد.
گاها افراد ممکن است همه روزه به دلایل مختلف دچار سوختگی در نواحی مختلف بدن خود شوند، که معمولاً نیازی به مراجعه به مراکز درمانی نخواهند داشت.
اگر پماد هایی مانند کالاندولا و آلفا را در منزل داشته باشید، در صورت بروز هر نوع سوختگی می توانید از این پماد ها استفاده کرده و به صورت موضعی در ناحیه آسیب دیده قرار دهید. کرم های کاربردی مانند تتراسایکلین برای درمان سوختگی و جلوگیری از بروز عفونت کاملاً کاربرد خواهند داشت.
عفونت ممکن است بر اثر زخم، سوختگی و یا دیگر آسیب ها به وجود آید، که تتراسایکلین گزینه مناسبی برای پیشگیری از آسیب های بیشتر خواهد بود.
البته اگر چنین پماد هایی را در دسترس نداشتید، استفاده از روغن بادام می تواند به بهبود سوختگی کمک شایانی نماید.
باید بدانید که پس از سوختگی بهتر است که بر روی ناحیه مورد نظر و زخم باز از هیچ نوع موادی استفاده نکنید و با کمی صبوری می توانید مراحل سوزش و درد را پشت سر بگذارید، پس از آن می توانید با کمی آب لیمو و یا گوجه محل زخم را شستشو دهید، هر چند کمی سوزش متحمل می شوید اما باید بدانید که نتیجه مطلوبی خواهد داشت.
استفاده از ماست، روغن اسطوخودوس، آب پیاز و عسل گزینه های مناسبی خواهند بود. به طور کلی مصرف عسل به صورت موضعی و به صورت خوراکی می تواند ترمیم کننده مناسبی برای جای زخم باشد.
زخم ناشی از بریدگی و یا سوختگی با عسل قابل درمان بوده و نتیجه مطلوب با سرعت بالا حاصل می گردد. بسیاری از بانوان معمولاً دچار سوختگی های بسیار خفیف خواهند شد و یکی از راه های درمان آن را استفاده از سیب زمینی می دانند.
در صورت بروز سوختگی می توان سیب زمینی را به صورت ورقه شده و یا رنده شده در محل سوختگی قرار داد، و برای سوختگی های سطحی مرهم مناسبی می باشد.
———————————————————–
راه های ارتباطی با مرکز درمان زخم
پیج اینستاگرام مرکز درمان زخم
کانال آپارات مرکز درمان زخم
کانال نماشا مرکز درمان زخم
———————————————————–
شاید این مطالب برایتان جذاب باشد:
منبع: درمان جای سوختگی