درمانگر زخم
زخم مزمن

انواع زخم مزمن

انواع زخم های مزمن
انواع زخم های مزمن

قطعاً هر آسیبی که با اشیای تیز به نقاط مختلف بدن انسان ها وارد شود، باعث بروز خراش ها و بریدگی های عمیق و سطحی در نواحی مختلف پوست میشود. به طور کلی اولین سیستم دفاعی بدن انسان ها پوست می باشد که بیش از دیگر اعضا در معرض آسیب های مختلف قرار می گیرد.

زمانی که زخم ها برای مدت زمان طولانی بر روی بدن باقی بمانند، اصطلاحاً زخم های مزمن نامیده میشوند. اگر شما نتوانید روند درمان سریع زخم ها را در پیش بگیرید،

قطعاً زخم ها به کندی خوب میشوند و ممکن است جای آنها بر روی پوست باقی بماند. معمولا زخم هایی که در نواحی مختلف بدن ایجاد میشوند، با توجه به سیستم بدنی افراد طی مدت زمان کوتاهی و نهایتا یک هفته بهبود پیدا می‌‌ کنند و شما شاهد روند بهبود و جوش خوردن زخم خواهید بود.

اما اگر روند بهبود برخی از زخم  ها بیش از یک ماه زمان ببرد، اصطلاحاً به آن ها زخم‌ های مزمن می گویند. در چنین شرایطی باید برای درمان زخم های مزمن به مرکز درمان زخم مراجعه کرده و اقدامات کاربردی و اصولی را از طریق متخصصان دریافت نمایید.

قطعاً باید بدانید که زخم‌ های مزمن خود به خود خوب نمیشوند و باید حتماً با روش‌ های درمانی مناسب، به بهبود آنها کمک شود.

چند مورد از زخم های مزمن

زخم مزمن
زخم مزمن

اگر دچار زخم‌ های شدید در نواحی مختلف بدن شدید و نتوانسته با روش های ساده به بهبود آنها کمک شایانی کنید، بهتر است که هر چه سریع تر به مرکز درمان زخم مراجعه کرده و زخم های خود را به متخصصان نشان دهید، تا در صورت خطرناک بودن و یا وجود زخم های مزمن اقدامات لازم برای درمان آنها انجام شود.

از انواع زخم های مزمن می‌ توان به زخم وریدی، زخم بستر، زخم جراحی و زخم ترومایی اشاره کرد که هر کدام از آنها می‌ توانند خطرات و آسیب های جدی را برای افراد به همراه داشته باشند.

معمولاً زخم وریدی در قسمت‌ های تحتانی بدن اتفاق می‌ افتند، و بیشتر در قسمت مچ پا و زانو دیده میشوند.

تجمع بیش از حد خون ناشی از نامناسب بودن انتقال خون به واسطه دریجه رگ ها، عامل اصلی به وجود آمدن این نوع از زخم های مزمن خواهد بود. لازم است بدانید که زخم بستر معمولا در بین افرادی که نمی‌ تواند فعالیت های خود را انجام دهند و تحرک کافی ندارند شایع می باشد.

اما اگر فردی دچار مشکلاتی مانند دیابت باشد و مبتلا به زخم بستر شود، قطعاً درد و ناراحتی بسیار زیادی را در پیش خواهد داشت. از شایع ترین علائم زخم بستر می توان به قرمزی، خارش، تورم و نهایتاً تاول اشاره کرد،

که به صورت زخم های باز نمایان میشوند. هر کدام از زخم های مزمن می ‌توانند خطرات بسیار زیادی داشته باشند و باید هر چه سریع‌ تر اقدامات لازم برای درمان آنها انجام شود. زخم های ترومایی معمولا بر اثر حوادث اتفاق می‌ افتند.

انواع تصادف، سوختگی ها و یا ضربه های شدید و یا کار با دستگاه های خطرناک همگی عاملی برای بروز زخم های مزمن می باشند. زخم های مزمن ترومایی اگر درمان نشوند، می‌ توانند آسیب‌ های جبران‌ ناپذیری را بری نواحی مختلف بدن و اندام های حیاتی به همراه داشته باشند، که نهایتاً در صورت عدم درمان و پیشروی زخم های مزمن باید عضو آسیب‌ دیده را قطع نمایند.

دسته دیگری از زخم های مزمن که در بین افراد بسیار شایع است، زخم جراحی می باشد. زخم های ناشی از انواع جراحی، در شمار زخم‌ های مزمن قرار می‌ گیرند که به واسطه تیغ جراحی، برش های بسیار عمیقی در نواحی مختلف بدن ایجاد میشوند.

باید بدانید که این زخم اگر در کوتاه مدت درمان نشوند، تبدیل به زخم‌ های مزمن خطرناک شده و می‌ توانند آسیب‌ های زیادی را برای طولانی مدت به همراه داشته باشند.

روش های بهبود زخم مزمن

روش های بهبود زخم مزمن
روش های بهبود زخم

زمانی که افراد با وجود زخم های مزمن به مرکز درمان زخم امین موسوی مراجعه می‌ کنند، ابتدا آزمایشات ومعاینات مربوطه را انجام می دهند تا پزشکان و کارشناسان زخم بتوانند تشخیص دهند زخم‌ های مزمن از چه نوعی بوده و چه روشی درمانی برای آنها مناسب است. پیش از هر چیزی متخصصان توصیه می کنند که اگر زخم ها باز هستند،

باید حتماً پوشانده شوند، زیرا ممکن است محل تجمع انواع میکروب ها و آلودگی ها شوند و نهایتاً عفونت‌ های شدید را در پی خواهند داشت. قبل از هر چیزی زخم ها باید با مواد مخصوص، ضد عفونی شوند.

به عنوان مثال محلول رقیق آب و نمک و یا سرم هایی که در مراکز درمانی توزیع میشوند، گزینه مناسبی برای شستشوی زخم های مزمن خواهند بود، سپس می توانید از گاز استریل استفاده کرده و زخم خود را با آنها پوشش دهید.

توجه داشته باشید که پانسمان باید طی فواصل زمانی مشخص شده توسط پزشک تعویض شود، البته ممکن است برای بهبود زخم پزشکان آنتی بیوتیک هایی را تجویز کنند که باید در زمان مشخص شده و طی فاصله زمانی تعیین شده مصرف شوند.

اگر هیچکدام از این راه‌ ها درمان مناسبی برای زخم های مزمن نبود، متخصصان فرایند اکسیژن درمانی را آغاز می کنند. در چنین شرایطی فرد را به اتاق مخصوص انتقال می دهند و برای تنفس با اکسیژن فشار بالا آماده میشوند.

چنین فرآیندی باعث میشود که میزان اکسیژن در خون به حد بسیار زیادی برسد که می تواند به درمان زخم  کمک شایانی نماید. چنین شرایطی برای درمان زخم های مزمن ناشی از دیابت گزینه مناسبی خواهند بود.

اگر چنین فرآیندی نتیجه مثبتی نداشت، متخصصان از پیوند پوست استفاده می کنند. پوست را از دیگر نقاط بدن مانند ران جدا کرده و به ناحیه زخم پیوند می زنند، در چنین شرایطی فرد می‌ تواند بهبود کامل پیدا کرده و عوارض احتمالی زخم‌ های مزمن را تجربه نخواهند کرد.

روش های بهبود جای زخم 

روش های بهبود جای زخم 
روش های بهبود جای زخم 

لازم است بدانید که معمولاً زخم‌ های کهنه ای که روند درمانی بسیار کندی دارند را زخم های مزمن می دانند.

اما باید بدانید که زخم های مزمن باید توسط مرکز درمان زخم و با تشخیص و تجویز پزشکان درمان شوند، درغیر این صورت شما نمی‌ توانید به تنهایی اقدامات لازم برای درمان زخم های قدیمی را انجام دهید، زیرا به سختی بهبود پیدا می‌ کنند و ممکن است جای آنها در نواحی مختلف بدن باقی بماند، که اصطلاحاً به آن گوشت اضافه ناشی از زخم می‌ گویند.

گوشت اضافه با روش‌ های مختلفی از جمله دارو درمانی، لیزر درمانی و به واسطه روش‌های سنتی بهبود پیدا می‌ کند.

اگر شما بتوانید آنتی اکسیدان و ویتامین C را به مقادیر بسیار زیادی به ناحیه زخم برسانید، می‌ تواند روند بهبود آن را سرعت بخشیده و بعد از مدتی هیچگونه آثاری از آن باقی نخواهد ماند. از طرفی دیگر ژل آلوئه ورا گزینه مناسبی برای حفظ سلامت پوست به شمار می آید.

اگر بتوانید روزانه چند مرتبه ژل آلوئه ورا را در نواحی زخم قرار دهید، به روند بهبود آن کمک کرده و هیچگونه آثاری از زخم های قدیمی بر روی پوست باقی نخواهد ماند.

توجه داشته باشید که برخی از مواد خوراکی مانند جوش‌ شیرین، سیر، قرص آسپرین، عسل، اسطوخودوس و دیگر گیاهان نیز می‌ توانند برای درمان زخم های قدیمی مناسب باشند.

همه این مواد را می‌ توانید هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی در نواحی زخم قرار دهید و روند بهبود آنها را با سرعت بسیار بالا شاهد باشید. البته باید بدانید که استفاده از هر کدام از موارد ذکر شده، راه و روش خاص خود را دارند که می توانید با انجام روش های اصولی نتیجه مطلوب را سریع تر دریافت کنید.

روغن درمانی نیز گزینه مناسبی برای بهبود زخم های قدیمی و جلوگیری از ایجاد جای زخم می باشد. به عنوان مثال شما می توانید از روغن کرچک، روغن نارگیل و روغن بادام برای ترمیم زخم های خود استفاده نمایید.

مصرف ویتامین e هم به صورت موضعی و هم به صورت خوراکی روشی مناسب و تضمینی برای بهبود زخم های قدیمی و از بین بردن جای آنها خواهد بود. متخصصان توصیه می‌ کنند که ابتدا برای درمان انواع زخم از روش های ساده تر و یا دارو درمانی استفاده کنید و تا زمانی که مجبور نشوند برای فرد جراحی و پیوند پوست و لیزر درمانی را انجام نخواهند داد.

روش های ذکر شده همگی در مراحل آخر انجام میشوند، یعنی زمانی که راه حل مناسبی جز لیزر درمانی و جراحی وجود نداشته باشد.

———————————————————–

پیج اینستاگرام مرکز درمان زخم

کانال آپارات مرکز درمان زخم

کانال نماشا مرکز درمان زخم

———————————————————–

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس مستقیم