
امروزه بسیاری از متخصصان و پزشکان سعی دارند برای درمان بیماری های مختلف از روش های کم خطر و کم عارضه استفاده کنند و طی مدت زمان کوتاه بتوانند نتیجه مطلوب را حاصل گردانند.
عمل استومی برای درمان اختلالات روده انجام میشود، که با ایجاد یک برش کوچک در نواحی شکم، قسمت آسیب دیده روده را بیرون کشیده و اعمال جراحی مختلف را انجام می دهند.
باید بدانید که عدم رسیدگی به بیماری های شکمی، ممکن است باعث بروز آسیب های جدی در نواحی روده ها شود، و متخصصان به جای باز کردن نواحی شکمی با استفاده از یک سوراخ کوچک قسمت آسیب دیده را بیرون کشیده و آن را به صورت موقت و یا دائمی خارج از بدن نگهداری می کنند، که به این روش استومی می گویند.
اگر در انجام فرآیند استومی روده به صورت موقت خارج از ناحیه مورد نظر قرار بگیرد، برای ادامه شدن روند عادی زندگی شخص، مسیری موقتی برای خروج مدفوع و روند گوارش طراحی می کنند، اما اگر استومی به صورت دائمی باقی بماند متخصصان راهی برای انجام فرایند های گوارشی در نظر خواهند گرفت.
زمانی که استومی برای درمان روده انجام میشود، پزشکان کیسه ایی را در نواحی مختلف شکم تعبیه می کنند که قطعاً بهترین محل، بخش صاف شکم می باشد، زیرا به راحتی در دسترس می باشد.
پزشکان ابتدا محل را علامت گذاری می کنند تا بتوانند قسمت آسیب دیده را خارج کرده و در کیسه قرار دهند.
کلیه کسانی که به توصیه پزشک باید عمل استومی را انجام دهند، بهتر است پیش از انجام این فرآیند اطلاعات کامل و مشاوره لازم را از پزشک خود دریافت نمایید، زیرا بیمار می تواند علاوه بر آمادگی جسمانی، به آمادگی روحی رسیده و شرایط را راحت تر پذیرا باشد.
عوارض احتمالی پس از انجام عمل استومی

متخصصان همواره توصیه می کنند زمانی که شخص بیمار عمل استومی را انجام می دهد، باید مراقبت های اصولی را آموزش ببیند تا از بروز اتفاقات مختلف و آسیب های خطرناک جلوگیری نماید.
در هر صورت عمل استومی هم مانند دیگر عمل های جراحی ممکن است عوارضی را برای افراد به همراه داشته باشد، اما هرگز مانع و محدودیتی برای ادامه فعالیت های شخصی نخواهد بود.
عمل استومی عوارض بسیار خفیفی را به دنبال دارد که می توان از شایع ترین آنها به سوزش در ناحیه جراحی اشاره کرد.
باید بدانید که اگر شخصی دچار اضافه وزن باشد، ممکن است استومی کمی برای آن آزار دهنده باشد، به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که همواره وزن خود را در وضعیت متعادل نگه داری کنید.
البته باید بدانید که استومی عوارض جدی و خطرناکی را برای افراد به همراه ندارد و متخصصان پس از انجام عمل استومی شرایط نگهداری و مراقبت از بیمار را به طور کامل توضیح می دهند تا شخص بتواند با کمترین عارضه به زندگی خود ادامه دهند.
از دیگر عوارض احتمالی پس از انجام عمل استومی، می توان به قرمز شدن و تورم در ناحیه عمل اشاره کرد.
ممکن است خونریزی های جزئی برای فرد اتفاق بیفتد که با مراجعه به پزشک می توانند دلایل آن را جویا شوده و مشکل را برطرف سازند.
استومی همیشه مرطوب است و گاهی اوقات ممکن است حرکت کند. قطعاً با وجود استومی شما هرگز آن را احساس نخواهید کرد و بیمار نمی تواند آن را کنترل کند.
عمل استومی در شمار جراحی های دقیق وحساس قرار می گیرد و هرگز مشکلات مختلف را برای افراد به وجود نخواهد آورد.
چه زمان بیمار به عمل استومی نیاز دارد؟

زمانی که آسیب ها و بیماری های جدی برای سیستم گوارش افراد به وجود آید، ممکن است برخی از پزشکان انجام عمل استومی را به اشخاص مختلف توصیه نمایند، که تنها راه درمان عوارض پیش آمده خواهد بود.
سرطان روده روده بزرگ، و یا مثانه، همچنین تروما یا هرگونه آسیب جدی به روده و مثانه عواملی هستند که باعث انجام فرآیند استومی خواهند شد.
بیماری هایی که مربوط به روده بزرگ می باشند، گاها باعث میشوند که در مراحل پایانی درمان، شخص عمل استومی را تجربه نماید. انسداد روده و بیماری هایی مانند کولیت زخمی و یا بی اختیاری ادرار همگی عواملی هستند که شخص به عمل استومی احتیاج پیدا می کند و پزشکان و متخصصان تنها راه درمان را عمل استومی می دانند.
پیش از انجام چنین فرآیندی بیمار باید مشاوره لازم را از پزشکان و متخصصان دریافت نماید و در صورت قبول چنین شرایطی از طرف بیمار، متخصصان اقدامات لازم را برای انجام عمل استومی فراهم خواهند کرد.
مراقبت های بعد از انجام عمل استومی

قطعا فرایند استومی روشی کاملا ایمن و کم خطر برای افرادی خواهد بود که مشکلات روده و مثانه را با حالتی شدید تر تجربه کرده اند. اما باید بدانید که مراقبت و تمیز نگه داشتن زخم اطراف استومی می تواند به سلامت شما کمک شایانی کند و از بروز انواع عفونت و زخم جلوگیری خواهد کرد.
در صورت نیاز می توانید از محصولات محافظت کننده پوست و ترمیم کننده ها استفاده نمایید. قطعاً باید اطمینان حاصل کنید که سوراخ کیسه به اندازه بریدگی و یا قالب کیسه باشد تا احتمال نشتی آن کاهش پیدا کند.
شما می توانید با تجویز پزشک و با احتیاط فراوان از عایق های مختلف برای سوراخ کیسه استومی استفاده نمایید. توجه داشته باشید که همه این فرایند ها باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود، تا بتوانید از عوارض مختلف و مشکلات پوستی جلوگیری کنید.
نکات مهمی که باید پس از انجام عمل استومی رعایت شود؟ شخصی که فرایند استومی را انجام داده است، باید نسبت به سلامت گوارش خود بیش از قبل اهمیت دهد. جویدن غذا ها به صورت مناسب و کاملاً درست، به هضم آسان آنها کمک شایانی می کند.
بهتر است که بعد از هر وعده غذایی، میزان زیادی آب مصرف کنید تا حرکت غذا از روده ها با سهولت بیشتری انجام شود. بهتر است که روزانه حداقل ۸ لیوان مایعات مصرف کنید و ترجیحا مایعات به صورت آب و یا آب میوه طبیعی باشند.
پزشکان همواره توصیه می کنند که وعده های غذایی خود را به تعداد بالاتری تقسیم کنید و آنها را با حجم کمتر مصرف نمایید.
مصرف غذا در وعده های بیشتر با حجم کمتر باعث میشود که هضم آنها با سرعت بالاتری انجام شود و همواره روند کار روده های شما بهتر خواهد بود.
در چنین وضعیتی به صورت شبانه میزان کمتری مدفوع دفع خواهد شد.
بهتر است که در وعده های غذایی خود حجم قابل توجهی از فیبر را بگنجانید، زیرا می تواند سلامت روده ها را تضمین کند و به جذب املاح و ویتامین ها کمک شایانی خواهد کرد و نهایتا باعث عبور آسان مواد مختلف از روده خواهد شد و دفع آنها به آسانی انجام میشود.
بروز مشکلاتی مانند یبوست برای افرادی که از استومی استفاده می کنند، می تواند عامل بسیار خطرناک و درد آوری باشد که رفع آن ممکن است چندین ساعت و تا چند روز زمان ببرد. بهتر است که از بروز چنین عارضه جلوگیری کنید.
———————————————————–
راه های ارتباطی با مرکز درمان زخم
پیج اینستاگرام مرکز درمان زخم
کانال آپارات مرکز درمان زخم
کانال نماشا مرکز درمان زخم
———————————————————–