
اطلاعاتی در مورد نحوه ایجاد زخم فیستول
لازم است بدانید که هرگونه زخم در نواحی مختلف بدن نشان دهنده نوعی بیماری و آسیب در دیگر نواحی می باشد، که نباید نسبت به آنها بیتفاوت باشید و باید هرچه سریع تر عارضه پیش آمده را مورد بررسی قرار دهید. زخم های فیستولی مربوط به ناحیه مقعد می باشند که کاملاً عفونی بوده و باید هرچه سریع تر اقدامات لازم برای درمان آنها انجام شود.
اگر در عارضه ای غیر طبیعی دیواره روده با پوست مقعد ارتباط داشته باشد، ممکن است میکروب ها و آلودگی ها از طریق روده به سطح پوست انتقال یابند؛ که همین امر می تواند باعث بیماری به نام فیستول مقعدی شود، که از عوارض شایع آن میتوان به درد، سوزش، خارش و ترشحات بد بو و گاهاً خونریزی اشاره کرد.
پیش از مراجعه به مرکز درمانی در صورت ناچیز بودن عارضه به وجود آمده، می توانید اقدامات لازم برای درمان زخم فیستول را در خانه انجام دهید، اما اگر زخم فیستول شدت گرفت، و درد و علائم اولیه آن به اوج رسید، شما می توانید برای درمان زخم فیستول به صورت دقیق تر و پیشگیری از عفونت های احتمالی به مراکز درمانی نزد درمانگر زخم مراجعه نمایید.
لازم است بدانید که هرگونه عفونت در نواحی مختلف بدن می تواند باعث به وجود آمدن آسیب های غیر قابل جبران شود و باید به محض تشخیص عوارض غیر معمول به متخصص مراجعه کرده و راه های درمان زخم فیستول را در پیش بگیرید.
مصرف کدام خوراکی ها برای درمان زخم فیستول کاربرد دارند؟

امروزه بسیاری از پزشکان و متخصصان بر این باورند که اگر افراد بتوانند خوراکی های مقوی و انواع ویتامین ها را در رژیم غذایی خود بگنجانند، می توانند در برابر انواع بیماری ها کاملا ایمن شوند، و یا در صورت بروز هرگونه عارضه روند بهبود آنها با سرعت بیشتری همراه خواهد بود.
قطعاً تغذیه و رژیم غذایی مطلوب می تواند بر سلامت افراد تاثیر شایانی داشته باشد. باید بدانید که خوراک های حاوی فیبر می توانند از مشکلات گوارشی جلوگیری کنند و روش درمان مناسب برای بهبود یبوست می باشند.

اگر یبوست تشدید شود قطعاً می تواند آسیب های زیادی را برای افراد به همراه داشته باشد که از رایج ترین آنها می توان به ایجاد زخم های مختلف در مقعد و یا اصطلاحاً فیستول مقعدی اشاره کرد.
اگر شما بتوانید به طور مرتب پونه کوهی و انواع دمنوش های گرم را مصرف کنید، سیستم ایمنی شما تقویت میشود. البته مصرف انواع فیبر هم می تواند به سلامت روده ها و سیستم گوارشی کمک فراوانی کند. به طور کلی یکی از راه های درمان فیستول جلوگیری از عوارض گوارشی مانند یبوست می باشد.
مصرف خوراکی هایی که می توانند به سیستم ایمنی بدن کمک کنند، باعث میشود که عوارضی مانند زخم های فیستول هرگز برای شما بروز پیدا نکند و یا در صورت بروز چنین عارضه ای می توانید به راحتی فرایند درمان زخم های فیستول را در پیش بگیرید.
عسل در شمار خوراکی هایی قرار دارد که خاصیت ضد میکروبی داشته و می تواند عوارض مختلف مانند انواع عفونت در نواحی مختلف بدن را درمان کند. مصرف عسل به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی گزینه مناسبی برای درمان زخم های مختلف خواهد بود که البته برای درمان زخم های فیستول نیز گزینه مناسبی می باشد. زردچوبه هم در شمار خوراکی هایی قرار دارد که به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی شناخته میشود و خاصیت ضد باکتریایی دارد.
اگر شما مصرف زردچوبه را به طور مرتب در رژیم غذایی خود بگنجانید، می توانید از انتشار و گسترش انواع زخم و عفونت در نواحی مختلف جلوگیری نمایید.
توجه داشته باشید که در صورت بروز هرگونه زخم در نواحی مقعد، می توانید برای درمان زخم های فیستول از زردچوبه استفاده کرده و مصرف آن را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. به طور کلی روغن درخت چای خواص بسیار زیادی برای سلامت بدن دارد که البته این روغن نیز در شمار محلول های ضد باکتری قرار داشته که برای عفونت نواحی مختلف کاربرد دارد.
اگر در صورت بروز زخم های فیستول، ناحیه مورد نظر را با روغن چای پوشش دهید، قطعا روش مناسبی برای درمان زخم های فیستول خواهد بود. اگر از روغن درخت چای برای درمان زخم های فیستول استفاده کنید، باید پس از ۲۰ الی ۳۰ دقیقه آن را شستشو دهند تا عاملی برای جذب آلودگی ها نباشد.
همچنین آب گرم تسکین دهنده مناسبی برای زخم های فیستولی خواهد بود، اما بهتر است پس از هر بار شستشوی زخم فیستول با آب گرم، ناحیه مورد نظر را خشک نمایید تا از بروز رطوبت جلوگیری شود. ماندن رطوبت در ناحیه زخم باعث میشود که درمان زخم های فیستول عقب افتاده و البته عاملی برای بروز عفونت های بیشتر خواهد بود.
مراقبت های لازم بعد از عمل جراحی

گاهی اوقات زخم های فیستول به گونه ای ایجاد میشوند که راه های درمانی ساده و استفاده از کرم های موضعی نمی تواند به بهبود آنها کمک شایانی نماید، در چنین شرایط متخصصان مجبور میشوند که با استفاده از انواع لیزر اقدام به درمان زخم های فیستولی نمایند، که با استفاده از اشعه مادون قرمز زخم ایجاد شده را خشک کرده و از درد، خونریزی، عفونت و غیره جلوگیری خواهند کرد.
اما پس از انجام روش های مختلف جراحی برای درمان زخم های فیستول، باید مراقبت های خاصی را از محل آسیب دیده انجام دهید تا بتوانید سلامت خود را باز گردانید.
اگر کارشناس زخم با توجه به میزان دردی که بیمار متحمل میشود مسکن های مختلف را تجویز کرد، بهتر است که با دستور پزشک و یا کارشناس زخم مسکن ها را مصرف شوند، زیرا علاوه بر آرام بخش بودن، ضد التهاب می باشند. همچنین مصرف آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت لازم و ضروری خواهد بود و نباید از مصرف آن غافل شوید.
پزشکان و متخصصان توصیه می کنند که باید محل زخم ها را در صورت بروز عفونت و یا پس از انجام لیزر درمانی به خوبی پانسمان کرده و مرتباً طی فواصل زمانی کوتاه پانسمان ها را عوض کنید. در چنین شرایطی فرد بیمار باید آب و فیبر کافی مصرف کند تا هرگز دچار مشکلاتی مانند یبوست نشود، زیرا یبوست می تواند فشار زیادی به زخم های فیستولی وارد کند و درمان زخم های فیستول را نیز به تأخیر می اندازد.
بهتر است طبق گفته کارشناس زخم تا زمان مشخص شده حمام نکنید و ناحیه مورد نظر را با شوینده های مخصوص شستشو دهید و در صورت تماس مستقیم با آب حتماً قسمت لیزر شده را خشک نمایید تا از تشدید زخم جلوگیری کرده و روند درمان زخم های فیستول با سرعت بالاتری طی شود.
پزشکان توصیه می کنند در صورت بروز زخم های فیستولی و انجام لیزر برای درمان زخم های فیستول، طی مدت زمان مشخص شده، ناحیه آسیب دیده را بر روی زمین قرار ندهید و بهتر است که جایگاهی نرم برای خود در نظر بگیرید تا روند بهبود زخم ها با سهولت بیشتری همراه شود، زیرا هرگونه فشار و آسیب بر محل زخم می تواند وضعیت نامناسبی را به همراه داشته باشد.
نتیجه گیری
یکی از مهمترین نکاتی که همواره باید بدانید این است که لیزر درمانی برای درمان زخم های فیستول، گزینه بسیار مناسبی خواهد بود و روشی مطمئن و کم عارضه به شمار می آید.
قطعا درمان با لیزر باعث میشود که افراد طی مدت زمان کوتاه تر و با آسیب های کمتر سلامت خود را به دست آورند و دیگر عوارض خطرناک و یا هزینه های بسیار زیادی را برای مدت زمان طولانی متحمل نمیشوند.
در صورت بروز چنین عارضه ای باید هرچه سریع تر اقدامات لازم را برای درمان زخم های فیستول انجام دهید که قطعاً با توجه به تشخیص کارشناس زخم لیزر درمانی گزینه مناسبی خواهد بود و نتیجه مطلوب سریعاً حاصل خواهد شد.
———————————————————–
راه های ارتباطی با مرکز درمان زخم
پیج اینستاگرام مرکز درمان زخم
کانال آپارات مرکز درمان زخم
کانال نماشا مرکز درمان زخم
———————————————————–
شاید این مطالب برایتان جذاب باشد:
منبع: راه های درمان زخم فیستول